Du kan udvikle smarte apps med PowertApps

07 april 2020 Astrid Pedersen
Du kan udvikle smarte apps med PowertApps

Har din virksomhed eller organsitation brug for yderligere understøttelse af jeres arbejde, for eksempel i form af en app, som kan give et hurtigt overblik og præsentere real time data på overskuelig vis? Så behøver du ikke at betale i dyre domme for at få en app udvikler på sagen – for du kan sandsynligvis selv udvikle den ved hjælp af Microsoft PowerApps.

Hvad er Microsoft PowerApps?

Microsoft PowerApps er et smart værktøj fra Microsoft, som giver dig mulighed for at oprette bruger definerede apps. Disse apps udnytter mange af funktionerne i Microsoft Office 365 applikationer, ligesom de integrerer problemfrit dermed og kan hente data fra dem. Du kan for eksempel integrere med Microsoft Excel eller Microsoft PowerPoint, og du kan bygge din app baseret på data fra Microsoft SharePoint og hente data fra en relationel SQL database.

På den måde kan du understøtte specifikke work flows i organisationen og på samme tid skabe effektiv og dynamisk automation. Apps som udvikles i Microsoft PowerApps kan tilgås fra alle platforme og enheder så som smartphones og tablets, eller via en browser på en pc eller mac, og understøtter alle operativ systemer og frameworks.

Hvem kan bruge Microsoft PowerApps?

Det mest smarte ved Microsoft PowerApps er at det giver også ikke udviklere mulighed for at skabe brugbare apps. Det vil sige, at du selv om du intet kender til programmering kan skabe dine apps ved hjælp af Microsoft PowerApps. Det kræver dog en vis teknisk forståelse at bruge Microsoft PowerApps, på trods af den nemme bruger grænseflade og den intuitive opbygning.

Du bør derfor som minimum være super bruger af Microsoft Office pakken, og gerne kende en smule til eksempelvis oprettelse af makroer i Microsoft Excel. Og så kan det selvfølgelig godt være nødvendigt at tilkalde en udvikler i forbindelse med udvikling af mere kompleks funktionalitet.

Du kan lære at bruge Microsoft PowerApps på et Microsoft PowerApps kursus hos 4D – læs mere på https://www.4d.dk/kurser/office/powerapps 

Flere nyheder