Hvor langt fra ens hjem skal det plankeværk stå?

27 november 2020 Anders Lundtang Hansen

De fleste skriver om, hvilken type materiale deres plankeværk skal være lavet af, eller de diskuterer, hvor højt ens plankeværk skal være.

Begge dele er meget essentielle, og i den forbindelse kommer man da også ind på, hvor det skal stå i forhold til ens hjem, da det har noget at gøre med prisen, omfanget, arbejdet, udsigten og vindmodstanden blandt flere dele.

Men lige det med afstanden lader til at blive lidt underprioriteret i forhold til, at det sådan set er noget af et vigtigt element.

For bare at udbrede nogle grelle og urealistiske eksempler, så ville det da være ganske irriterende, hvis man rullede gardinerne fra, og man så gloede lige ind i et plankeværk ude foran ens vindue. 
Det ville skærme af for solen, og fordi man måske bor lige ud til en vej, så vil man gerne have et plankeværk, så man kan opleve lidt privatliv.

Lad plankeværket være i god afstand fra hjemmet

Omvendt kan det jo også føles lidt som en løbegård til hunde, hvis man har plankeværket sat helt nede for enden af vejen lige på kanten til, hvor ens boligareal og grund går, hvor man lettere brovtende gerne vil vise, hvor grænsen for andre og en selv går.

I den situation bruger man jo gerne plankeværket til at holde andre ude, og så kommer det jo også på tale med højden.

Men det vil også se lidt dumt ud, hvis man bare har et plankeværk midt i ens have, og det vil gøre det virkelig irriterende, når man skal slå græsset.

Derfor kan den bedste løsning – alt efter højde og type af plankeværket – være, at man stiller det omkring afslutningen på ens grund, men stadig trukket lidt ind, så der er lidt at løbe på.

Men det er jo bare vores forslag, for det skal jo passe til dit hjem.

Flere nyheder