Hvorfor få hjælp til vurdering af dødsbo?

29 maj 2021 Cecilie Mortensen

Listen kan hurtigt vokse sig lang, når det kommer til de opgaver, der skal håndteres i forbindelse med et dødsfald. Udover at begravelsen, bisættelsen m.m. skal planlægges, så er der ofte også et dødsbo, som der også skal tages hånd om. Det er uanset, om den afdøde har boet på plejehjem, i en lejlighed, en større bolig eller noget helt fjerde. 

Typisk skal et dødsbo ryddes, der skal måske sælges ud af indboet, og så kan det være aktuelt med en vurdering af dødsboet. I denne artikel dykker vi mere ned i de årsager der kan være til at få vurdering af et dødsbo. 

Derfor skal du hyre hjælp til vurdering af dødsbo 

En vurdering af et dødsbo kan være aktuelt i flere forskellige situationer. Det kan være aktuelt, når indbo skal fordeles mellem pårørende. Her kan der nemlig være behov for, at der laves en konkret vurdering af, hvad de forskellige ting er værd, så tingene fordeles ligeligt. 

Vurdering af dødsbo kan også være aktuelt for dig, som ønsker at sælge ud af dødsboet. Du kan nemlig få en retvisende pris på, hvad diverse møbler, lamper, service m.m. er værd. 

Når du hyrer hjælp til vurdering af dødsbo, så kan firmaet ofte også tilbyde at købe det, der vurderes. Du kan derfor også spare meget tid og energi ved, at du lader dette firma købe indboet. Du kan nemlig slippe for at skulle forholde dig til mange forskellige købsannoncer og købere. 

Hvem kan lave vurdering af dødsbo? 

Til dit held så findes der en række forskellige firmaer, som har specialiseret sig i netop dødsbo. Når du vælger at række ud til et af disse, så kan du også forvente, at du kommer i de bedst mulige hænder, hvor du får så retvisende vurderinger som muligt – og det er oftest kun i alles interesse. 

Flere Nyheder